Droom jezelf de ideale job!

“Zoals er voor elke job een mens te vinden is, is er voor elke mens een job”. Op elk potje past een deksel.  Deze week kwam ik in aanraking met een coachee die zich elke dag enorm moest “opladen” om zijn werktaak te kunnen volbrengen.  Hij bleef dit doen want hij KON nu eenmaal “programmeren” als IT expert maar stond er niet bij stil dat hij de KEUZE kon maken om een job te zoeken die aansluit bij zijn passies, zijn hobbies, zijn interesses, zijn kwaliteiten en niet vertrekkende vanuit zijn aangeleerde vaardigheden.  Je leeft maar één keer en je spendeert meer tijd op het werk als daarbuiten.

Zou het niet mooi zijn als je op het werk ARBEIDSVREUGDE zou kunnen vinden ?


Om visie te ontwikkelen moet je klaar zien in jezelf.
Pas dan ben je in staat de mogelijkheden om je heen te zien.

Wat houd je nu nog tegen ?  Kies voor je geluk ! Je hoeft niet meteen alles over boord te gooien maar maak vandaag nog een actieplan, geef dit tijd, maar werk eraan of beter gezegd maak er werk van.  Door vandaag al een eerste stap te nemen, geef je jezelf een enorme knuffel want “Je bent het waard” !Volgende vragen kunnen je helpen om bewust(er) te worden van je passies. Stop even de tijd – sta even stil.  Denk even na over volgende vragen :
-Wat geeft me energie ? Wat kost me energie ?
-Waar hou ik van ? Wat doe ik graag ?  Wat geeft me een goed gevoel ?
-Wat stel ik niet uit tot later ? Wat wel ?
-Wat zijn mijn talenten ? Wat vind ik logisch en veronderstel ik dat iedereen het ook kan/heeft? Welke gaven heb ik ?  Welke kwaliteiten ?

Komt er geen inspirate doe dan de volgende oefening :
Sluit even de ogen en beeld je in dat je op je sterfbed ligt en je leven nog een laatste keer mag overschouwen.  Wat wil je bereikt hebben om van een geslaagd leven te spreken ?  Wat wil je dat men over jou vertelt ?  Hoe zou je graag herinnerd worden ?  Denk na over je loopbaan.  Maak eens een inventarisatie van waar je goed in bent, waar je sterk in bent, wat je graag doet, wat je kwaliteiten zijn, omschrijf je passies en maak ook een lijst van wat je absoluut niet wil.
Het leven is tekort om tegen je zin te gaan werken.  Maak er nu werk van !

Vind je het nog lastig dan kan je beroep doen op de loopbaancheques van de Vlaamse Overheid waarbij je zelf slechts 40 € betaalt voor 4 uur begeleiding (met een waarde van 550 € !).  Je kan maxiuum 8uur begeleiding opnemen via deze loopbaancheques.  Kijk even op mijn website voor meer informatie of contacteer me vrijblijvend :
http://www.sabinetobback.be/loopbaanbegeleiding.html
Volgens Arbeidspsycholoog Professor Hans De Witte van de KU Leuven bekom je bevlogenheid als je job aansluit bij je capaciteiten (= vaardigheidsbenutting) en je expertise. Stel jezelf dus de vraag worden mijn capaciteiten ten volle benut in mijn huidige job of zit ik op mijn plaats ?
Is het antwoord neen, contacteer me dan, loopbaanbegeleiding is dan vast iets voor jou.
“Zorg voor Interessant werk + goeie collega’s + vaardigheidsbenutting = en oogst Arbeidstevredenheid”

Over Sabine Tobback

Ik ben opgegroeid in een familiale KMO waar zelfsturing, zelfredzaamheid, groeien en ontwikkelen centraal stonden. Dit zijn belangrijke handvaten geworden die ik graag inzet als coach. Aangevuld met 12 jaar internationale ervaring in B,NL,F,US in multinationale omgeving en 14 jaar coachen en trainen op Europees niveau bij TOP 500 bedrijven. Mijn passie voor coaching werd gevoed door zelf als leidinggevende proefondervindelijk te ontdekken in het werken met/in andere culturen en/of in een virtuele context, hoe belangrijk het is van je bewust te worden hoe je gedachten over wie je bent je vandaag sturen. Als Professional Certified Coach kan ik bijdragen in het blootleggen hiervan zodat nieuwe inzichten zich aandienen en andere keuzes mogelijk worden. Mijn motto is: "iedere dag leer ik van wat zich aandient op mijn pad." Ik geloof dat inzichten voorafgaan aan groei en persoonlijk leiderschap. Vanuit mijn aangeboren interesse stel ik pragmatisme, passie voor het onbekende, doelgerichtheid en een persoonlijke aanpak met zorg voor het welzijn van de mens voorop. Ik durf daarbij uitdagend en confronterend te bevragen vanuit een positieve intentie en mits toestemming waarbij (zelf)relativering en humor ook zijn plaats heeft. Iedere ontwikkelingsbehoefte beschouw ik als een groeipad, een traject. Neem gerust contact met me op om van ideeën te wisselen : www.sabinetobback.be
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *